Huidige situatie in Angola

Zoals al uit het stukje “korte geschiedenis Angola” blijkt, kunt u begrijpen dat Angola niet in een makkelijke fase zit!

Koste een klein broodje vorig jaar nog 15 kwanza, nu is dat 50 kwanza

Diesel was 33 per liter, nu is dat 135 kwanza per liter en ga zo maar door.

100 Euro was 15.000 kwanza, maar heb je cash in de hand, bij het wisselkantoor, krijg je er 44.000 voor. Gaat het via de bank, dan maar 17.000.

Voor de mensen zijn de salarissen niet omhoog gegaan en hun koopkracht erg verminderd. Financieel is Angola in een crisis.

Het land heeft in april hulp gevraagd aan IMF (http://www.nu.nl/buitenland/4242818/angola-vraagt-steun-imf-prijsval-olie.html) en dat is een grote stap, maar daarvoor zal het land transparant moeten gaan worden in hun gelden en nog veel meer.

Er is een uitbraak van gele koorts; aangezien gedurende de oorlogen weinig gevaccineerd zijn, zijn het niet de kinderen de eerst getroffenen; (http://www.nu.nl/buitenland/4257842/277-doden-gele-koorts-in-angola.html)

Er is geen vrijheid van meningsuiting in Angola

(http://www.nu.nl/algemeen/4237976/gevangenisstraffen-zeventien-activisten-in-angola.html)

En er is controle over

(http://www.nu.nl/algemeen/4237976/gevangenisstraffen-zeventien-activisten-in-angola.html)

Ik hoor deze verhalen van dichtbij u kunt zelf via deze links nog aardig wat nieuwtjes over Angola lezen als u verder naar beneden scrolt.

Maar het leven is niet makkelijk voor de bevolking omdat het schoolsysteem nog niet goed ontwikkelt is, er veel in het budget gesneden is van de gezondheidszorg; salarissen met veel vertraging betaalt.

Dit geeft veel onrust in het land.